30 augusti 2014
15:00

Hallstahammar SK

Referat: Fagersta Södra - Hallstahammar SK

Södra åkte på sin 5:e raka förlusten då man förlorade med 0-3 mot topplaget Hallstahammar SK.
Södra började piggt mot Hallsta och skapade tryck mot bortamålet ... bl a så hade wille klasen ett jätteläge att ge Södra ledningen men bollen rullades strax utanför stolpen. I stället är det Hallsta som tar ledningen i den 22:a minuten på en blixtsnabb omställning där hemmalaget inte var med . Det var Hallstas första avslut på mål i matchen och det resulterade direkt. Södra jagar kvittering och Artur P har ett bra läge men volleykanonen räddas utav Hallstas målvakt. Halvtidsresultatet är 0-1 till Hallsta som endast avlossade 2 skott mot mål i första mot Fagerstas 7 avslut.

Södra börjar andra halvlek bra då man får ett par fina lägen igen men Willes skott räddas igen. Istället så får Hallsta en straff tilldömt till sig. En billig sådan som man gör 0-2 på. Några minuter senare får Sebba Jansson ett bra nickläge men får en hård tackling i ryggen, istället för en solklar straff för Södra får Sebba varning för hands i samma situation. Södra gör en sista kraftansträngning och satsar allt framåt och är nära att reducera ett par gånger men målvakten i Hallsta håller tätt. Istället så är det bortalaget som gör 0-3 efter att fått en frispark en bit in på Södras planhalva. Frisparksskytten siktar in sig för ett inlägg och bollen dimper ner i bortre burgaveln. Efter det målet går luften ur ett förtvivlat kämpande hemmalag.

Fagersta södra har hela 19 !!!!! avslut mot mål mot Hallstas 5 !!! men förlorade ändå med hela 0-3